Hoe gaat jouw bedrijf verder na de coronacrisis?

Vragen voor de toekomst van bouwbedrijven

De coronacrisis heeft al meer dan een jaar veel flexibiliteit van jou en je medewerkers gevraagd. Het is een kwestie van continu aanpassen aan de steeds veranderende maatregelen: afstand houden op de bouwplaats, op kantoor en bij het werk achter de voordeur. Maar ook het gebruik van mondkapjes, looproutes en de aanpassingen voor het thuiswerken van kantoorpersoneel. Het was een flinke uitdaging om het werk door te laten gaan en tegelijkertijd iedereen gemotiveerd te houden, zowel fysiek als mentaal. Gelukkig voor de bouw is het werk nog wel veel doorgegaan. Maar bedrijven werden er eens te meer op gewezen hoe belangrijk het is om te investeren in het fysieke en mentale welzijn en de vitaliteit van de medewerkers. We zijn gewend om veel tijd en energie te steken in de (gemiddeld) 4% van de medewerkers die ziek zijn geworden zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Maar door de coronacrisis is gebleken dat het gezond en vitaal houden van de andere 96% net zo belangrijk is.

Veerkrachtige medewerkers maken bedrijven wendbaar

Om als organisatie wendbaar te blijven en weerbaar te zijn tegen invloeden van buitenaf, heb je medewerkers nodig die mee kunnen bewegen in deze veranderende wereld. Dat noemen we veerkracht. Uit onderzoek van Aon blijkt dat slechts 30% van de medewerkers ‘veerkrachtig’ te noemen is. 70% van de medewerkers geeft aan dat de werkgever meer zou moeten doen om hun vitaliteit te verbeteren. De bouw-cao helpt al op vele fronten, maar van deze voorzieningen wordt te weinig gebruik gemaakt. Een investering in vitaliteit is niet alleen goed voor de medewerker. Juist de organisatie profiteert van medewerkers die zich kunnen aanpassen wanneer de situatie daarom vraagt en bovendien veranderingen kunnen omzetten in kansen. Wat nodig is voor deze ‘veerkracht’, hangt natuurlijk ook sterk af van het type werk dat het personeel doet en de fysieke of mentale belasting die daarbij komt kijken.

Drie belangrijke vragen voor de toekomst

Om sterker, beter voorbereid en weerbaarder uit deze crisis te komen, moeten de bouw- en infrasector aan de slag met de lessen die we de afgelopen periode geleerd hebben. Maar hoe doe je dat? We zetten drie belangrijke vragen voor je op een rij:

1. Waar hebben jouw medewerkers behoefte aan?

Je kunt jouw medewerkers helpen veerkrachtig te worden en te blijven door aandacht te geven aan de uiteenlopende behoeften van verschillende generaties op de werkvloer. Bijvoorbeeld met flexibele arbeidsvoorwaarden die aansluiten op de belangrijke gebeurtenissen in verschillende levensfasen of het beter faciliteren van deelname aan de Pago. Om hierover gefundeerde keuzes te maken, heb je inzicht nodig in jouw personeelsbestand door relevante HR-data te achterhalen en te analyseren. Weet jij waar de behoeftes van jouw medewerkers liggen binnen jouw organisatie?

2. Hebben jouw managers leiderschapsvaardigheden voor de toekomst?

Hoe zorg je dat jouw medewerkers niet stil blijven staan in hun ontwikkeling en zichzelf blijven verbeteren door bijvoorbeeld trainingen en kennisdeling? Om ook in de toekomst het optimale uit je medewerkers te halen, verandert de communicatie met medewerkers en hoe we ze aansturen. Het wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker om het goede gesprek te hebben met je medewerkers over vitaliteit en alle vormen van welzijn (fysiek, sociaal, emotioneel, professioneel en financieel). Beschikken jouw managers over deze capaciteiten of hebben ze ondersteuning nodig bij deze omschakeling?

3. Hoe zorg je voor vitaliteit bij de nieuwe manier van werken?

Ook binnen de bouw verandert de traditionele werkplek op kantoor. Het dagelijkse werk kan steeds vaker elders gaan plaatsvinden. Ben je als werkgever al zover? Ook de context van ons werk verandert hierdoor. Medewerkers moeten wennen aan online en op afstand werken en een nieuwe balans vinden tussen werk en privé. Bouwen op de bouwplaats is en blijft een groepsactiviteit. De flexibiliteit die in andere sectoren plaatsvindt, is op een bouwplaats of voor een bouwplaatsondersteuner lastiger te realiseren. Het wordt daarom steeds belangrijker dat werkgevers signalen van medewerkers opvangen die kunnen duiden op stress, afnemende vitaliteit en verminderde veerkracht. Je wilt dat je medewerkers ook op langere termijn betrokken blijven bij de organisatie en met plezier aan het werk blijven. Hoe zorg je voor vitale en veerkrachtige medewerkers?

Vitaliteit heeft invloed op inzetbaarheid en verzuim

Door aandacht te hebben voor het fysieke en mentale welzijn van medewerkers kun je invloed uitoefenen op het verzuimpercentage, de inzetbaarheid en de productiviteit van jouw medewerkers. Daarmee bespaar je bovendien kosten die verbonden zijn aan verzuim en re-integratie.

Gratis adviesgesprek

Wil je meer weten over vitaliteit en verzuimrisico’s binnen de bouw- en infrasector? Of over de mogelijkheden die de verzekeringsmantels van Bouwend Nederland Verzekeringen bieden om die risico’s te verzekeren? De adviseurs van Bouwend Nederland Verzekeringen helpen je graag.