Voorkom verzuim en bespaar kosten met het Bouwend Nederland Verzuimloket

De coronacrisis heeft ook in de bouw gezorgd voor meer verzuim onder medewerkers. Ook op dit moment nog zijn er veel medewerkers die gewoon blijven doorwerken maar door de toenemende druk nu tegen verzuim aan zitten. Wat kun je hier als werkgever aan doen? En wie kun je om hulp vragen om ziekteverzuim te voorkomen en de bijbehorende kosten te beperken?

Binnen de sector is al heel veel geregeld en beschikbaar

ArboDuo heeft op haar website overzichtelijk op een rijtje gezet wat er voor werkgevers in onze branche allemaal al geregeld is om verzuim te voorkomen of te beperken. Van de inzet van de PAGO’s en DIA’s tot regelingen bij stress of fysieke (over)belasting.

Ondersteuning vanuit het Bouwend Nederland Verzuimloket

Wanneer leden van Bouwend Nederland gebruikmaken van de verzekeringsmantels voor verzuim bij De Goudse of Nationale-Nederlanden kunnen zij ook profiteren van de ondersteuning van het Bouwend Nederland Verzuimloket dat door ArboDuo wordt uitgevoerd. Dit biedt de volgende voordelen:

  • Deskundige en in bouw gespecialiseerde casemanagers en interventie-experts.
  • Kennis van de beschikbare budgetten bij verzekeraars waarmee je vergoedingen voor uitgevallen mensen en preventieve acties kunt financieren.
  • Ondersteuning vanuit het loket ook voor het langetermijnrisico (dus ook voor WIA, na 2 jaar verzuim)
  • Betere re-integratie door bedrijfszorg: het loket trekt een parallel tussen gezond worden en weer aan het werk gaan, daar waar een huisarts alleen voor het eerste verantwoordelijk is.
  • PAGO uitgevoerd door eigen arbodienstverlener, waardoor alle data op 1 plek ligt en geanalyseerd kan worden (en niet ongebruikt bij een externe partij ligt).
  • Premievoordeel.

Kijk je alleen naar de premie of naar de totale kosten?

Veel bouwbedrijven focussen op een lage premie voor de verzuimverzekering. Dit lijkt een interessante kostenbesparing maar valt in het niet wanneer je naar het grotere plaatje kijkt. Met snelle en goede re-integratie bespaar je een veelvoud. Denk alleen al aan de extra kosten wanneer verzuim dagen of weken langer duurt dan nodig. Dit zorgt voor hogere kosten dan je ooit op de verzekeringspremie kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan de hogere werkgeverslasten, het langer doorbetalen van een vervanger of de mogelijke uitloop van bouwprojecten met alle (financiële) gevolgen die daarbij horen. De samenwerking tussen arbodienstverlener, verzekeraars en de regelingen die er voor werkgevers beschikbaar zijn maken dit aanbod uniek. Gemak voor jou als werkgever, deskundig en financieel voordelig!

Meer weten? Vraag een gratis adviesgesprek aan

Vitaliteit stimuleren en verzuim beperken vraagt om een integrale aanpak, die verder kijkt dan kostenbesparing alleen. Wil je meer weten over vitaliteit en verzuimrisico’s binnen de bouw- en infrasector of over de verzekeringsmantels van Bouwend Nederland Verzekeringen? De adviseurs van Bouwend Nederland Verzekeringen helpen je graag. Plan direct een gratis een vrijblijvende afspraak.