Als er iets is wat je niet zou willen overkomen is dat je het slachtoffer bent van cybercrime. En toch hebben we nog steeds een bord voor onze kop als het gaat om cyberrisico’s en cyberschade, ook in de bouw- en infrasector. Een hack door criminelen, ransomware, een fout van een medewerker die jouw systeem platlegt of een datalek waarbij de gegevens van jouw klanten op straat komen te liggen. De impact van zo’n incident kan groot zijn. Daarbij moet je niet alleen denken aan de directe gevolgen van het incident, zoals de inspanning en kosten voor het bestrijden en oplossen van het incident zelf. Er is in de meeste gevallen ook sprake van ernstigere schade, met impact voor de langere termijn. Bedrijfsstilstand, financiële en/of reputatieschade, AVG-boetes. Zelfs een faillissement. Wil je dat voorkomen, lees dan verder en kom in actie.
De ellende van een cyberincident
Als je slachtoffer wordt van een cyberincident, komt er enorm veel op je af. Je ligt direct onder een vergrootglas bij klanten en leveranciers. En met een beetje pech wordt het ook nog breed uitgemeten in de media. De gevolgen van een cyberincident voor jouw bedrijf kunnen fors zijn. Zorg dus dat je goed voorbereid bent.
Veel ondernemers in de bouw- en infrasector hebben geen idee hoe ze moeten handelen op het moment dat ze worden getroffen. Neem samen met je medewerkers goede voorzorgsmaatregelen die de kans op een cyberincident verkleinen. Maak een plan zodat iedereen weet wat er moet gebeuren bij een cyberincident. En zorg daarnaast voor een vangnet, verzeker jouw bedrijf tegen cyberschade. De specialisten van Aon helpen je daar graag bij.
Cyberrisico’s in de bouw
Met een goede voorbereiding kun je de kans op een cyberincident aanzienlijk verkleinen, maar helemaal voorkomen kun je het helaas niet. Omdat de bouw- en infrasector specifieke risico’s en aandachtspunten kent, hebben we een cyberverzekering speciaal ontwikkeld voor leden van Koninklijke Bouwend Nederland. Deze verzekering helpt jou en je bedrijf bij een cyberincident; en niet alleen met de financiële gevolgen.
Direct hulp bij een cyberincident
Vanaf het moment dat je vermoedt slachtoffer te zijn van een cyberincident staat een heel team van (cyber) specialisten voor je klaar om jouw bedrijf eerste hulp te verlenen . Zij helpen je om de juiste beslissingen te nemen, zodat jouw bedrijf zo snel mogelijk weer up-and-running is.
Met deze cyberverzekering ben je verder verzekerd tegen verschillende kosten. Zo is je eigen schade verzekerd, maar ook de schade die anderen kunnen oplopen als gevolg van het incident bij jouw bedrijf. Op deze manier beperk je niet alleen de gevolgen voor jouw eigen bedrijf, maar ook die voor de bedrijven waarmee je samenwerkt.
Waarom kiezen voor een cyberverzekering?
Zoals gezegd is deze cyberverzekering het eerste cyberverzekeringsproduct in Nederland dat specifiek voor de bouw- en infrasector is ontwikkeld en die exclusief beschikbaar is voor Koninklijke Bouwend Nederland-leden. Wat maakt deze verzekering dan zo bijzonder?
Allereerst geldt er geen eigen risico voor de (cyber) crisis incidentkosten, inclusief de eerste hulp-kosten. Daarnaast zijn er speciale dekkingen, zoals die voor bedrijfsstilstand - denk bijvoorbeeld aan vertragingsschade met de bijbehorende contractuele kortingsregelingen die zo typerend zijn voor bouw- en infrabedrijven - en voor tenderkosten. En een bijkomstigheid wellicht, maar toch wel zo prettig: de eerste hulp crisisdiensten spreken de taal van jouw bedrijf.
De voordelen op een rij 1
- Gunstige polisvoorwaarden;
- Scherpe premiestelling bij voor de bouw passende verzekerde bedragen;
- Laag eigen risico;
- Langere uitkeringstermijnen dan gebruikelijk;
- Hulp voor, tijdens en na een cyberincident;
- Voor: inzichtelijk maken van de cyberrisico's;
- Tijdens: eerste hulp bij een cyberincident ('cyberbrandweer') met gespecialiseerde partners;
- Na: sterker maken van de organisatie, onder meer door gedetailleerd rapport en softwareverbetering;
1Deze voordelen moeten gelezen worden als voordelen ten opzichte van hetgeen momenteel in de markt beschikbaar is.
Wilt u meer weten over de voordelen van deze verzekering?
Vraag het onze gespecialiseerde adviseurs. Zij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.
Bijzonderheden
- Deze cyberverzekering is het eerste, specifiek voor de bouw ontwikkelde cyberproduct in de Nederlandse markt;
- Geen eigen risico voor cyberincidentkosten en cyberbrandweerkosten;
- Deze speciale verzekering biedt dekking voor bedrijfsstilstand, waaronder de vertragingsschade met bijbehorende contractuele kortingsregelingen die typerend zijn voor bouw- en infrabedrijven en voor tenderkosten;
- Eerste hulp crisisdiensten die de taal van MKB-bedrijven spreken;
- Dekking voor ransomware;
- Dekking voor het ter beschikking stellen van persoonsgegevens aan derde partijen op (externe) bouwlocaties.
Personal Privacy Box
Cyberveilig ondernemen begint bij jou. Daarom ontvang je tijdelijk de Personal Privacy Box bij je cyberofferteaanvraag. Deze box met RFID Blocking Card, webcam cover en USB Data Blocker is een eerste stap op weg naar digitale veiligheid. Het helpt je jouw gegevens en privacy te beschermen.
Maak nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek
Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis adviesgesprek met een van onze bouw adviseurs over jouw cyberrisico’s en de Bouwend Nederland Cyberverzekering. Ben je nog geen klant van Aon en ga je na het gesprek gebruik maken van de cyberverzekering of van een van de andere bouw specifieke Bouwend Nederland mantels? Deze adviseur blijft je vaste aanspreekpunt, wel zo handig.