Hoe houd je jouw digitale achterdeur dicht

Cyberrisico’s voor de mkb-bouwondernemer  

Het beschermen van privacygevoelige gegevens is in veel bedrijven nog lang niet op orde. Cybercriminelen maken hiervan gebruik door privacygevoelige gegevens te stelen of te ‘gijzelen’ en daar veel geld mee te verdienen.

Phishing, wachtwoordfraude, ransomware, onveilige netwerken en niet te vergeten, de rol van jouw eigen medewerkers. Het risico dat dit gebeurt, nam onder invloed van de lockdown sterk toe. Steeds meer mensen werken thuis voor het maken van planningen, offertes, de inkoop en boekhouding, maar de maatregelen om dit veilig te kunnen doen, bleven bij veel bedrijven achterwege. Inmiddels is meer dan 50% van de organisaties in Nederland slachtoffer van aanvallen van cybercriminelen.

Het is dan ook een misvatting om te denken dat alleen grote bedrijven het slachtoffer worden van cybercrime. Juist voor jou als mkb-bouwondernemer kunnen de omvang, ernst en impact van een cyberincident enorm zijn. Denk hierbij aan stilvallen van projecten, reputatieschade, claims en zelfs een faillissement. Hoogste tijd om hier iets aan te doen. Aon helpt je daarbij. Onze bouw-specialisten leggen je uit wat de gevaren zijn van cybercrime en adviseren je over welke acties ook jij kunt ondernemen om (privacy)gevoelige data beter te beschermen en cyberschade te voorkomen.

Waarom een cyberverzekering?

Op het moment van een cyberincident komt er enorm veel op je af. Je ligt direct onder een vergrootglas bij klanten en leveranciers. Dan is het van cruciaal belang dat jouw bedrijf zo snel mogelijk weer up-and-running is om cyberschade te beperken. Aon helpt je daarbij, met de specifiek voor de bouw ontwikkelde Bouwend Nederland Cyberverzekering, exclusief voor leden.

  • Met de cyberverzekering beperk je niet alleen de financiële gevolgen maar heb je ook recht op een team van (cyber)specialisten bij een cyberincident. Zij helpen je om jouw bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen en om de juiste beslissingen te nemen. 
  • Deze speciale verzekering biedt dekking voor bedrijfsstilstand, waaronder de vertragingsschade met bijbehorende contractuele kortingsregelingen die typerend zijn voor bouw- en infrabedrijven en voor tenderkosten. 
  • Dekking voor ransomware.
  • Dekking voor het ter beschikking stellen van persoonsgegevens aan derde partijen op (externe) bouwlocaties.

Op onze website lees je meer over de voordelen en bijzonderheden van de cyberverzekering en preventieve tips.

Personal Privacy Box 

Cyberveilig ondernemen begint bij jou. Daarom ontvang je tijdelijk de Personal Privacy Box bij je cyberofferteaanvraag. Deze box met RFID Blocking Card, webcam cover en USB Data Blocker is een eerste stap op weg naar digitale veiligheid. Het helpt je jouw gegevens en privacy te beschermen. 

Maak nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis adviesgesprek met een van onze bouw adviseurs over jouw cyberrisico’s en de Bouwend Nederland Cyberverzekering. Ben je nog geen klant van Aon en ga je na het gesprek gebruik maken van de cyberverzekering of van een van de andere bouw specifieke Bouwend Nederland mantels? Deze adviseur blijft je vaste aanspreekpunt, wel zo handig.